Hírlevél

Iratkozzon fel a hírlevélre!


Kineziológiáról a gyermek, a család megsegítésében

A kineziológia az  alternatív gyógyászat körébe tartozó holisztikus preventív módszer (megelőző jellegű, a test-lélek-szellem egységét tekintetbe vevő), mely a test energetikai egyensúlyának helyreállításával a szervezet öngyógyító mechanizmusait támogatja.

Az alkalmazott kineziológia bevezetése dr. George J. Goodheart, csontkovácsolással gyógyító   orvos nevéhez fűződik (1964). Amikor a hagyományos kezeléseket követően azt tapasztalta, hogy páciensei ugyanazzal a problémával térnek vissza hozzá, kutatni kezdte a panaszok mélyebben fekvő okait.  Goodheart felismerte, hogy a páciens valamely életeseménye és az izmaiban bekövetkezett fizikai változások között szerves kapcsolat van. A tünetek megszüntetéséhez nélkülözhetetlen a fizikai problémával kapcsolatban álló lelki tényező feldolgozása is.

Kidolgozta az izomtesztelés módszerét, mellyel a panaszok mélyebb okai feltárhatók.   Izomteszteléssel egyértelmű, biztos válaszokat kapunk a pácienstől (-ről) a hangosan feltett eldöntendő (igen-nem) kérdéseinkre.

Csodálatos lehetősége a szakmának, hogy kihívásként (challange) találkoztassa a pácienst egy-egy anyaggal (legyen az élelmiszer, bármely lehetséges allergén) a nélkül, hogy valóban közvetlen kontaktusba kerülnének. A lehetséges allergének -pl. kutyszőr, pollen, mosószer, adalékanyag, egyes fémek...- zárt fiolákban a szegycsontra helyezve tesztelhetők.

Share/Save/Bookmark
 

Újdonságok


"Az első lépés"
praktikák, hogy merjünk lépni.
ingyenes tanfolyam!
feliratkozás itt.


Problémagömb

Dobja problémáit a Problémagömbbe, hogy azok ne Önt emésszék fel.

Tovább

Akadályok, gondok oszlopa

Ön is ráismer majd gondjaira az oszlop segítségével.
Megoldásként speciális megerősítő mondatokat talál majd.

Tovább

5 tévhit a kineziológiáról

  1. A kineziológus megoldja a problémáimat, nekem semmit sem kell tennem.

  2. A kineziológia nem tudomány, hanem mágia.

  3. Csak akkor működik, ha hiszek benne.

  4. A kineziológus olvas a gondolataimban, a rejtett titkaimat is látja.

  5. Másnál lehet, hogy működik, de nálam biztosan nem.