Hírlevél

Iratkozzon fel a hírlevélre!


Hogyan zajlik egy vizsgálat, kezelés a kineziológusnál?


KineziológiaA kineziológiai oldásokról tartalmilag

Az első találkozáskor rövid, feltáró kérdésekkel segített beszélgetést folytatunk, melynek célja a probléma-helyzet megismerése. Ebből kibontakozik a terápiás cél, ami időben is behatárolja a közös munkát: hány alkalomra van szükség a változások elindításához.Az eredményességhez a páciens aktív együttműködése is szükséges. Saját reakcióink fejleszthetők: képesek vagyunk megváltoztatni saját viszonyulásunkat a körülményekhez és embertársainkhoz.

Gyakran a félelem is kísérőjéül szegődik a várandósságnak: számtalan kérdés, mint gyötrő gondolat kísérthet. Csodálatos lehetősége azonban az anyának, hogy már a várandósság ideje alatt támogathatja gyermekét, akár a kineziológia segítségével.  Mindazok a szorongató gondolatok, fájdalmak, amelyek a megváltozott testi-lelki állapotot kísérik, hatékonyan befolyásolhatók. A növekvő felelősség terhével, párkapcsolati - családi konfliktusokkal, az anyaszerepre való alkalmasság megkérdőjelezése esetén érdemes mielőbb szakember segítségét kérni.

Biztató, hogy vannak apák, akik támogatón és együttműködőn részt vállalnak már e korai szakaszban is.  A család, mint egység működéséről, a pár kapcsolatáról is szól, ha az anya magára marad a gondjaival.  A közös munka nyomán ezek az akadályok is elhárulhatnak.

Megkönnyíti a gyermek születését a szüléshez kapcsolódó aggódások feltárása és oldása.

A kineziológia hatékony segítséget képes nyújtani szoptatási nehézségek esetén, testvérféltékenységben, a baba-mama közös napi ritmusának nehézségeiben, és minden olyan helyzetben, ami az anyának, a családnak nehéz. Akár a táplálkozás, a síró babával való kapcsolatfelvétel, a gondozási műveletek, a feleség szerep legyen is a téma.

Alapszabály: ha a kisgyermekkel gond van, a felnőtteket kell megsegíteni, hiszen ők képesek megérteni és tudatosan megváltoztatni a viszonyulásukat.  Így mindig az anyán keresztül történik az oldás.

Az kineziológiai oldásokról technikailag

A páciens kinyújtott alkarjára gyakorolt enyhe nyomással az érzelmi-fizikai stressz feltárható. A kar (izmainak) „erős tartása”, vagy „elgyengülése” jelzi a különböző anyagokra való reakciót, illetve jelzi a választ a kineziológus által feltett eldöntendő kérdésre. Ez az izomteszt.

A kineziológus szakmáról

Magyarországon valamennyi ETI vizsgával rendelkező kineziológus a három alapirányzatból átfogó elméleti tudással rendelkezik, s az alább felsoroltak valamelyikéből gyakorlati vizsgát is tett.

Ezek a  Touch for Health , mely a hagyományos kínai gyógyászat, a kiropraktika, oszteopátia és naturopátia elemeit ötvözi; a One Brain , ami elsősorban a lelki problémák hátterének feltárásával, az érzelmi stressz oldásával segíti a szervezet öngyógyító mechanizmusait;  a Brain Gym, pedig a tanulási nehézségek kiküszöbölésével foglalkozik a mozgáson keresztül.

Bár a máig eltelt idő alatt számos speciális ága alakult ki a kineziológiának, valamennyi az izomtesztelés technikáján alapszik. Ezek jól illeszkednek a három alaprendszer bármelyikéhez, a kineziológus szakma vizsgaanyagát -ETI- azonban nem képezik.

Mivel a kineziológia komplex személyiségfejlesztő és stressz-kezelő módszer, így a szakemberek egyéni életútja, képzettségei, ismeretei színesítik az alkalmazott kineziológiai ág nyújtotta konkrét eszköztárat.

Amennyire szükségszerű a másikra figyelni tudás és az empátia képessége, ugyanannyira elkerülhetetlen a ma emberének az élethosszon át tartó fejlődéshez az önképzés. Akkor hiteles a  kineziológus (is), ha ezt az utat járja.

Share/Save/Bookmark
 

Újdonságok


"Az első lépés"
praktikák, hogy merjünk lépni.
ingyenes tanfolyam!
feliratkozás itt.


Problémagömb

Dobja problémáit a Problémagömbbe, hogy azok ne Önt emésszék fel.

Tovább

Akadályok, gondok oszlopa

Ön is ráismer majd gondjaira az oszlop segítségével.
Megoldásként speciális megerősítő mondatokat talál majd.

Tovább

5 tévhit a kineziológiáról

  1. A kineziológus megoldja a problémáimat, nekem semmit sem kell tennem.

  2. A kineziológia nem tudomány, hanem mágia.

  3. Csak akkor működik, ha hiszek benne.

  4. A kineziológus olvas a gondolataimban, a rejtett titkaimat is látja.

  5. Másnál lehet, hogy működik, de nálam biztosan nem.