Hírlevél

Iratkozzon fel a hírlevélre!


A probléma mögött álló lelki okok

Mint a hagymahéj burkai – úgy rakódnak egymásra az emléknyomok, amelyek érzelmi töltésük révén befolyásolnak bennünket. Mindazok az események, amelyek fogantatásunk pillanatától kezdődően történtek, nyomot hagytak és befolyásoló erőként hatnak ránk. Az egyes emlékek a hozzájuk kapcsolódó érzelmi töltéssel együtt raktározódnak. Bármi előhívhatja őket, ami a keletkezés idején hozzákapcsolódott. Nemcsak a helyzeti hasonlóság, de egy íz, illat, szín, forma, hangulat, arckifejezés, szó… ugyanazt a lélekállapotot hívja életre, mint amit az első emléknyom keletkezésekor átéltünk.

A kineziológus azért képes megtalálni ezeket az időpillanatokat, mert a stressz emléke akár egy évszám, név, esemény említésére is jelez, ha ahhoz valaha stressz kötődött. Megváltozik a légzés, az izomtónus, tudattalanul hasonló lélekállapotba kerülünk, mint egykoron. A legfontosabb: a stressz következtében képtelenek vagyunk alkalmazni mindazokat az ismereteket, készségeket, amelyekkel egyébként jól bánunk. Úgy nevezett robotpilóta állapotba kerülünk és a robotpilótát az elszenvedett stressz, félelem, fájdalom irányítja.

Megoldás: a meghatározó élmények tudatos feldolgozása; megbocsátani önmagunknak és mindazoknak, akik valaha is bántottak; a múltbeli haragok, fájdalmak elengedése; megújult tudatossággal tekinteni a jövő felé.


Share/Save/Bookmark
 

Újdonságok


"Az első lépés"
praktikák, hogy merjünk lépni.
ingyenes tanfolyam!
feliratkozás itt.


Problémagömb

Dobja problémáit a Problémagömbbe, hogy azok ne Önt emésszék fel.

Tovább

Akadályok, gondok oszlopa

Ön is ráismer majd gondjaira az oszlop segítségével.
Megoldásként speciális megerősítő mondatokat talál majd.

Tovább

5 tévhit a kineziológiáról

  1. A kineziológus megoldja a problémáimat, nekem semmit sem kell tennem.

  2. A kineziológia nem tudomány, hanem mágia.

  3. Csak akkor működik, ha hiszek benne.

  4. A kineziológus olvas a gondolataimban, a rejtett titkaimat is látja.

  5. Másnál lehet, hogy működik, de nálam biztosan nem.